Tack för förtroendet!

Efter att ha varit ute och rest i 4 månader tycker familjen att nu kan ni väl bli hemma ett tag. Tyvärr går ju inte det för sig när kompisarna har ordnat en skidresa till Sölden, Österrike och planlagt den så bra att vi hinner hem och packa om innan vi beger oss. Dagen efter hemkomsten sätter sig Erik och Andreas återigen på en buss skillnaden mot tidigare är att resan endast är ungefär 21 timmar lång så vi funderar om det ens är lönt att sätta sig ner innan vi är framme (man åker en del buss i Sydamerika).

Några nya ansikten är med på resan annars är det idel gamla bekanta som man inte sett på 4-5 månader och det är ett kärt återseende. Vi har 40 medresenärer på skidresan och 30 av dessa är hallänningar. Skidresan blir en succé med bra skidåkning, även fast det är så sent på säsongen och fantastiskt väder, tack vare att det är så sent på säsongen. Vi vill passa på att rikta ett tack till arrangörerna Daniel och Karl för en mycket bra skidresa.

Partystämningen på topp!

Vi är nu åter på halländsk mark och det är dags för oss att återgå till våra normala liv med arbete, rutiner, vänner och familj. Det kommer bli fantastiskt skönt. Den gamla klyschan borta bra men hemma bäst lever och frodas av en anledning. Under en morgonpromenad runt fästningen funderade Erik på varför man är så angelägen om att lämna hemma, här är ju så fantastiskt vackert. Men det är kanske det som krävs för att man till fullo ska förstå det.

Vi har utvärderat, berättat och jämfört våra upplevelser i bloggen. Vi har försökt berätta vad vi är med om men det inte är alltid lätt, framförallt är det svårt att få med känslan i det vi upplever. Det rytmiska dunkande mot rälsen på transibiriska järnvägen, smaken av den förfärliga soppan i Peking, kölden när du vaknar i en jurta på den mongolska landsbygden, gemenskapen med andra backpackers, lukten av brandrök i Peru, skräcken du upplever när du ser molotovcocktailsen uppradade, den fantastiska partystämningen på Loki hostell i Cuzco eller den härliga känslan av familjeliv i Sao Paolo.

Det finns ett antal forum man kan använda för att skriva en resdagbok eller blogga under en resa och många som vi har träffat på använder något av forumen. Vår fördel är att vi hade ett förtroende från region Halland att skriva officiellt på deras hemsida. Vilket gör att man stått ut mer från mängden och att det kanske spritt sig en aning mer på hemmaplan om att just vi två är ute och reser. Vi vill tacka Region Halland för det förtroendet och hoppas att vi har levt upp till en del av de förväntningar som fanns framförallt vill vi tacka Ulf och Yvonne som är de som gjort vårt bloggande möjligt. Det har varit mycket givande och vi kan bara rekommendera andra att ta chansen om ni skulle få den.

Vi vill även tacka alla våra läsare som följt vår blogg under resan. Det har varit fantastiskt kul att ni kommenterat så mycket som ni gjort och det har även hjälpt oss att ut/omvärdera situationerna vi hamnat i. Vi hoppas att vi kunnat lära ut en del om den värld vi lever i samtidigt som vi förhoppningsvis bidragit till något skratt längs vägen. Är det någon som har några frågor angående resan i sig eller något specifikt resmål är det bara att höra av sig.

Väl mött

Andreas Nilssons mail: nisseau@hotmail.com