Sidverktyg

Familjeliv!


Ute och går med vår nyfunna familj.

Efter en sista bussfärd når vi resans sista etappmål innan hemfärd. Erik har tagit kontakt med sin kusin Tomas som är bosatt här i Sao Paolo tillsammans med sin fru Priscila och sina två söner, Arthur 3 år och Bernard 1 år. När vi kommer fram har vi tillbringat 4 ½ av de 5 senaste nätterna i buss om man då möts av idel vänliga leenden, ett stort hus med tillhörande trädgård och blir visad till gäststugan där vi kan upprätta basläger då är det som att hamna i himmelen.

Därefter blir vi presenterade för Priscilas syster Patricia och hennes barn Leo 9 år och Bella 7 år. Priscilla och Patricia jobbar hemifrån och har hand om alla 4 ungar så det är ständigt fart och fläkt hemma hos familjen Eriksson/Tremonte.


Middagsdags

Det är en stor stad vi hamnat i, här bor någonstans mellan 20 och 25 miljoner invånare. Som tur är så bor inte Tomas och Priscila mitt i smeten utan lite mer i utkanten. Brasilien och speciellt Sao Paolo är för många företag inkörsporten för att etablera sig i Sydamerika, ekonomin här är stark och har en enorm potential till fortsatt tillväxt. Det för med sig att här finns stora pengar att tjäna men även att det blir oerhört dyrt att leva. Det enda som fortfarande är billigare än Sverige är öl och kött (även om köttet snart är lika dyrt).

Dagarna har varit en perfekt blandning av hopp, lek och mer avancerade utflykter med Tomas. Lördagen bjöd på utflykt till en racingbana strax utanför Sao Paolo där familjens vän Rodrigo tränade inför söndagens stora lopp. Rodrigo tävlar i Stock Car Junior vilket är en motorsport någonstans mellan Go-cart och formel 1, (skulle kunna beskriva vilken motorsport som helst men det är inte riktigt vår kopp te så vi beskriver det så ändå). I vilket fall var det oerhört häftigt att se och att kunna ställa frågor direkt till Rodrigo var en extra förmån. Rodrigo presenterade oss även för sin vän Daniel som skulle köra sitt första race och han var så nervös så han inte kunde ta in några råd som gavs till honom innan träningen. Båda Rodrigo och Daniel gör dock väl ifrån sig.


En av bilarna som svischade förbi.

Kvällen bjuder på Brasiliansk grillafton vilket skiljer sig lite grann från hur vi grillar hemma, då man grillar och äter lite hela tiden medan man går runt och smuttar på en öl. Ett trevligt sätt att umgås och vi kan tänka oss att pröva detta även hemma. Söndagen börjar lugnt för vissa medan Artur vill börja med buller och bång redan halv 7 på morgonen vilket medför att pappa Tomas snällt också får vakna. Middag blir det på restaurang och hamburgare står på menyn. På eftermiddagen blir det FOTBOLL! Sao Paolo spelar mot Santos, 2 lag i toppskiktet i brasilianska högsta ligan. Det vi får se är en mycket spännande och rafflande match som innehöll allt man vill att en bra fotbollsmatch ska innehålla, 5 mål, utvisning, straff, en fantastisk dramatik och vi har dessutom lyckats utöka vårt portugisiska ordförråd med helt dussin (brasilianarna tar det här med att svära till en helt ny dimension). Som experter på området (fotboll alltså) kan vi konstatera att det är fantastiskt att se de individuella prestationerna medan båda lagen behöver öva på den mentala biten samt att spela samman laget något tajtare. Extra kul är det att se blivande (förmodligen) storstjärnor som Neymar och Lucas, båda är runt 20 år gamla och spås lysande karriärer i ett europeiskt storlag där Barcelona och Real Madrid är de som varit mest intresserade hittills.


Sao Paolo – Santos 3 – 2