Sidverktyg

Estoy loca Loki


Utsikt över Cuzco.

Efter den kaotiska inmarschen i Peru har nu läget stabiliserat sig betydligt. Vi tog oss via en nattbuss ner till Perus huvudstad Lima. Vi slog följe med de 2 tyska grabbarna Alexander och Philip som även de undkom med andan i halsgropen från kravallerna vid gränsen till Ecuador. Alexander pratar dessutom perfekt spanska, en verklig tillgång i Sydamerika. Lima är en typisk storstad häromkring, mycket folk och trafiken är hemsk. De verkar inte bygga vidare höga hus vilket får till följd att staden breder ut sig på ett mycket stort geografiskt område.

Erik, Andreas och Alexander lämnar Lima för att ta sig till Cusco, vår fjärde man var tvungen att återvända till den hårda verkligheten. Vår skjuts är ett riktigt lyxåk med säten så sköna att det känns som att sväva på ett moln. Efter 23 timmar på molnet så kändes det dock inte som ett moln längre och det var skönt att lämna bussen. Vi har hört mycket bra om ett hostell kallat Loki så vi styr raskt vår kosa dit för att kunna planera vår tripp till Machu Picchu, den berömda Inca staden. Hostellet är ett riktigt ungdomshostell där det är lätt för den som är sugen på party att bli kvar ett bra tag längre än man först tänkt. Hostellet har även dagliga lekar och turneringar som man uppmuntras att vara med i. Pingisturnering har vi båda deltagit i två gånger och Andreas har vunnit båda med en ny t-shirt som pris, Andreas är därmed obesegrad Loki mästare i bordtennis, gratulerar. Erik har inte varit mycket sämre då han vann pubquizen tillsammans med ett gäng australiensare och även han kammade hem en t-shirt.


Kyrkan i Cuzco

Vi har spenderat 4 dagar här medan vi så sakta utforskat Cusco som är en fantastiskt fin stad. Det har varit mycket lugna dagar då både Andreas och Alexander har varit sjuka. De är dock båda nästan fullt återställda nu och redo för Machu Picchu som blir morgondagens utflykt.