Gott samarbete bakom Timbanken

Jag läste nyss om Gill Croona, en inspirerande entreprenör som i skogarna på gränsen mellan Dagsås och Grimeton i Varbergs inland skapar ett paradis för fåglar, grodor och växter genom att låta en gammal utdikad sjö födas på nytt. I anslutning till den återuppståndna sjön tänker Gill göra plats för fågelskådare och andra naturintresserade och för möten mellan svenska och nyanlända som ska få uppleva naturen och lära sig mer om till exempel allemansrätten. För att bara nämna något av allt det som är på gång där inne i skogen. Läsa mer om Gill och hennes gård på regionhalland.se

Det roliga är att Gill har fått hjälp i utvecklingen av sitt inlandsparadis genom Timbanken som nu varit i gång under några år. Timbanken är ett exempel på nytänkande och ett mycket lyckat sätt att se till att företag i Halland, stora som små, nystartade såväl som sedan länge etablerade, får tillgång till ett basutbud av konsultstöd.

Timbanken har utvecklats i ett mycket nära samarbete mellan Region Halland och de sex hallandskommunerna. Satsningen utökas nu med nya konsulter och nya expertområden och i de utvärderingar som görs löpande kan vi se att Timbanken nått ut väldigt väl i det halländska näringslivet, och att en stor majoritet av företagarna som använt tjänsterna är mycket nöjda. Det gör mig både glad och stolt. Att den särskilda satsning på kvinnor som driver företag som gjorts i Timbanken också fått utmärkt genomslag är grädde på moset!

Men så är det ju ofta här i Halland, en region som är precis lagom stor för att det ska vara lätt att samla alla berörda kring viktiga frågor. Vi i regionen ser just den rollen bli allt tydligare för oss, att få människor att träffas och prata med varandra om det som behöver göras för att Halland ska bli ännu bättre. Och när vi krokar arm och jobbar tillsammans, med en tydlig bild av vart vi är på väg, så blir det ofta väldigt bra. Precis som med Timbanken som nu väcker stort intresse och inspirerar andra regioner runt om i Sverige att utveckla sina sätt att arbeta med stöd till företagen.