Vem eller vilka ska vi hylla särskilt?

Har du mött någon medarbetare eller arbetsgrupp i Region Hallands stora verksamhet som du tycker gör ett alldeles särskilt bra jobb? Någon eller några som du tycker borde bli speciellt hyllade och uppmärksammade?

Nu finns det chans att göra just det: Att rikta strålkastaren på en enskild medarbetare, arbetsplats eller grupp av medarbetare. Det är nämligen dags att dela ut 2015 års utmärkelse, och alla har vi möjlighet att nominera.

Personalstipendiet fanns sedan gamla Landstinget Hallands tid, och det blir i år den 27:e gången som det delas ut, men i enlighet med de nya beslutade stadgarna. Jag vet att de förtroendevalda, som avgör vem eller vilka av alla värdiga förslag som ska få priset, brukar ha ett tufft jobb att välja. Det är inte konstigt.

Jag har varit runt på många av regionens arbetsplatser under mina drygt åtta år i landstingets och regionens tjänst. Jag har mött så oändligt många besjälade, hängivna och kompetenta team och människor som verkligen brinner för att göra gott för invånarna i Halland. På olika nivåer i den viktiga vården, på våra skolor, inom näringslivsutveckling och i arbetet med den halländska infrastrukturen och mycket annat.

Vården, och därmed Region Halland, står inför tuffa utmaningar framöver, det är helt klart. När vi nu har kunskap och teknik att göra allt mer för allt fler, allt högre upp i åldrarna och resurserna inte är obegränsade blir det en tuff ekvation. Hallänningarna har all rätt att kräva det bästa, och det ska vi leverera. I regionen och genom täta samarbeten med kommuner och våra stora grannar i norr, öster och söder.

I den fortsatta utvecklingen av vården är alla medarbetare och chefer i vår stora verksamhet grundstenar. Att man känner att man kan växa, både som chef och medarbetare, i en miljö där idéer och kreativitet tas till vara är viktigt. Inte minst för att vi ska utveckla de goda arbetsplatser som människor vill söka sig till. Och att vi även i morgon lyckas locka ungdomar att utbilda sig till världens viktigaste jobb, är en annan knäckfråga för oss, liksom för hela det offentliga Sverige.

Vi har saker att ta tag i. Men med all den medarbetarkraft som finns i regionen är jag inte orolig. Nu hoppas jag på många spännande nomineringar och förser er med en länk där du kan läsa mer om Årets medarbetare 2015.

Jag passar också på att önska hela Halland och besökare en riktigt härlig sommar, för att det blir sommar det vet vi även om den i år är lite försenad.