Författardagen 10 år – Läskalas och jubileumsyra!

Författardagen i Hässleholm firade den 17 november i år 10 år med ett brett och innehållsrikt program! Dagen började med en av våra främsta barn- och ungdomsboksförfattare, Barbro Lindgren, som förra året tilldelades ALMA-priset. Hon valde att göra uppläsningar ur sin senaste diktsamling Dikter i urval 1974-2004 och den stora publiken på bortemot 250 personer lyssnade andäktigt till de många gånger svåra ämnen som behandlades i dikterna.

Barbro Lindgren föreläser

Dagen fortsatte med något för alla åldrar och inriktningar: om romer, universum, författarbesök i skolan, hunden Rund, skräck för unga, tonsäkra tonårsromaner och på jakt efter det sagolika.
Ett program som stack ut var Anna Holmström Degerman under temat: Vänskap och vampyrer i Västerbotten. Hennes sätt att inta scenen och få oss alla med, med mycket humor och självdistans, gav verkligen mersmak! Det kändes som om hon fick alldeles för lite tid och det var synd när hon nu gjort en sådan lång resa från Umeå ner till oss i Hässleholm!

Inför nästa års Författardag tar jag gärna emot förslag på författare som ni vill se eller höra mer om! Förhoppningsvis får fler från Halland möjlighet att delta i denna dag som jag tycker bara blir bättre och bättre för varje år!

Länk till årets inbjudan och program

/Maria Ehde Andersson, regionbiblioteket