Användarna blir delaktiga på nya webbplatsen för biblioteken i Halmstad

Torsdag 23/5 fick Biblioteken i Halmstads kommun en ny webbplats. Möjligheterna för besökarna att själva skapa eget innehåll, interagera och ge feedback på bibliotekets webbplats ökar. Utseendet och strukturen blir aningen annorlunda från den tidigare, men framförallt bjuds besökarna nu in till att vara mer delaktiga i webbplatsen som så kallade VIP-användare.

– Som VIP-användare kan du diskutera, betygsätta och tagga böcker och andra medier. Det är gratis och du uppgraderar enkelt ditt lånekort genom att logga in på webbplatsen och skapa ett användarnamn och ett lösenord, säger Anna Schönborg.

Jag frågar Anna hur de kommer att jobba med den nya webbplatsen och vad de viktigaste skillnaderna blir:

– Vi kommer att jobba som tidigare – med en hel del eget redaktionellt material, mycket bilder och en hel del matnyttigheter om vår verksamhet och aktiviteter. Vi försöker få vårt virtuella rum webben att visa all den verksamhet vi har i det fysiska rummet, men även ge lite extramaterial som instruktionsfilmer och liknande. Skillnaden blir för våra besökare. Inte bara att struktur och utseende blir annorlunda men nu ges möjligheten att betygsätta, tagga och recensera medier. För personalen blir skillnaden främst struktur och utseende. Webborganisationen kommer såklart att jobba lite annorlunda än tidigare pga skillnader i verktyget men det är små ändringar. Samma möjlighet som för besökarna att betygsätta och recensera finns ju även för personalen.

Besök den nya webbplatsen för biblioteken i Halmstad på http://bibliotek.halmstad.se/