Norrbottens bibliotek går samman

På fredag bildas Norrbottens nya gemensamma bibliotek när 14 kommunbibliotek går samman. Folkbiblioteken i Norrbotten blir ett bibliotek, med gemensam mediekatalog och gemensamt bibliotekskort.

”För att öka tillgänglighet, utbud och servicegrad till låntagarna går vi nu från och med 2013 ihop och skapar ett länsövergripande bibliotek. För låntagaren innebär det att en gemensam katalog för alla bibliotek på Bibblo.se underlättar sökning efter intressanta böcker. En bok kan lånas i Kiruna och lämnas tillbaka i Jokkmokk. Biblioteket finns alltid nära  – var man än befinner sig i Norrbotten. Besök Biblioteken i Norrbotten på Bibblo.se” uppmanar länsbiblioteket.

Den lyckliga tilldragelsen firas med kalas och bokfester runtom i länet. Invigningen, som sker den 11 januari kl. 13 på stadsbiblioteket i Luleå, kan följas i direktsändning på Bibblo.se.

/Eiler Jansson