Efter årets Bok & bibliotek

Så här ungefär en månad efter årets bokmässa har alla intryck lagt sig och livet återgått till det normala. På Regionbiblioteket bestämdes redan i våras att vi ville delta i bokmässan tillsammans med våra andra kulturverksamheter inom Region Halland, för att visa på den bredd som finns i Halland vilket jag tycker vi lyckades bra med. Dans, teater, musik, litteratur, slöjd, film, konst, folkbildning och inte minst biblioteksprojekt höll montern varm i dagarna fyra och bjöd besökarna på ett gediget, och ibland oväntat program. På scenen var det också fullt ös med musik-, film-, litteratur- och teaterprogram.

Vimmel på Bok & bibliotek 2012

Det jag kommer att minnas mest med de dagar jag tillbringade på denna mässa (fredag-lördag), som också var min första, är förutom alla möten med roliga människor, lördagmorgonens vackra musik av Xiaogang Zeng, Hallands bildningsförbunds galna mikrovågsugnsexperiment, projektet Humlan från Falkenbergs bibliotek och förstås Regnbågsmonstret Hen. Här följer ett litet bildpotpurri.
Vi ses nästa år!

Fråga en dansare

Allt du vill veta om dans men inte vågat fråga – Patrik Migas dansare/koreograf/regissör svarar på ALLA frågor.

Projektet Vetenskap och Kultur från Hallands bildningsförbund visar experiment.

Xiaogang Zeng spelar förtrollande på sin Qin.

Livat i Hallandsmontern på lördag eftermiddag.

Regnbågsmonstret Hen, ett exemplar av bokvagnen Halland pimpad av Jutarums förskola.

Ni som inte var där kan se vad ni missade på http://www.regionhalland.se/bokochbibliotek12