Scenprogram klart till Bokmässan

Arbetet med Region Hallands närvaro på Bok och bibliotek i Göteborg pågår nu för fullt. Under lördagen och söndagen samsas Kultur i Väst och Region Halland om utrymmet på Biblioteks- och berättarscenen i E-hallen, bibliotekens del av mässan som detta år går under namnet Bibliotek12-berättelsen.

Kulturverksamheterna i Halland bidrar till programmet med ett flertal spännande punkter, bl a öppnar vi scenen på lördagen och söndagen med två musikprogram.

Först ut på lördagen är Xiaogang Zeng som spelar det kinesiska stränginstrumentet Qin/Guqin. Namnet betyder på mandarin ”uråldrigt stränginstrument”.

Efter en kort presentation av scenprogrammet kommer Teater Halland att presentera sin ljudboksserie ”Lyssna till Hallands författare”. Stina Otterberg samtalar med författaren/journalisten Henrik Berggren och författaren/litteraturforskaren Carina Burman. Under eftermiddagen kommer del två av programmet som behandlar visan och där Lena Ulrika Rudeke samtalar med musikforskarna och professorerna Eva Lilja och Lars Lillienstam samt med poeten och kompositören Alf Hambe. Här kommer även livemusik att framföras av Teater Halland.

Söndagen kommer även den att inledas med musik från Halland i programmet Upptakt med Halländsk jazz där trumpetaren Fredrik Davidsson och basisten Fredrik ”Gicken” Johansson bjuder på improviserad, elektronisk jazz med influenser från alla håll.

Under förmiddagen kommer man sedan att kunna ta del av det Laholmsbaserade teaterprojektet Gnistan som är ett samverkansprojekt mellan professionella, amatörer och unga scenbegåvningar, samt möta Klara Björk, producenten bakom dokumentärfilmen om manusförfattaren och poeten Tonino Guerra och se filmens trailer.

Hallands sista scenprogram är Hallands konstmuseums arrangemang, föreställningen Skrytmorfar- en tokig berättelse för alla åldrar som baseras på Olle Ängkvists barnböcker.

Se det fullständiga programmet här!

I vår monter som kommer att vara placerad framför scenen kommer det att visas, pratas och andas kultur från morgon till kväll i dagarna fyra. Bl a kommer man att kunna ta del av dansfilmer och möta dansare, höra hur man jobbar med bokbinderi och hur man tillverkar brudkronor, se konstutställningar och lära sig hur man lär sig om sociala medier och mycket mera.

Stay tuned för mer info inom kort!