Sidverktyg

Drömmar på bibliotek

Det är inte ofta som någon sover över på våra bibliotek. Ännu färre med bibliotekets tillåtelse. Att sedan använda natten i biblioteket som stomme i ett berättarprogram gör det hela närmast unikt. Lägg till musik, drömmar och diverse teknik och du har fått ett helt nytt koncept – DRÖMMAR UR NATTHYLLAN.

Christina Claesson; berättare, klardrömmare, trädsovare m.m. är den som utvecklat detta koncept tillsammans med regionbiblioteket och fyra bibliotek i Halland. Hittills har Christina sovit i Kungsbacka, Falkenberg och Halmstad. Under två kvällar på varje bibliotek har hon tillsammans med publiken vävt historier utifrån de drömmar som uppstått under natten. Drömmarna redigeras in i ett musikstycke av Peter Lång och bearbetas av Fredrik Emmerfors till ett collage som sedan spelas upp den andra kvällen.

För dig som vill uppleva Drömmar ur natthyllan ges ett nytt tillfälle på Laholms bibliotek den 29 februari och 1 mars.

Följ Drömmar ur natthyllan på Facebook