Sidverktyg

Anne Bamford till Halmstadkonferensen!

Regionbiblioteket Halland är stolta över att vi till Halmstadkonferensen 18-20 april 2012 lyckats engagera professor Anne Bamford som vår inledningstalare. Anne Bamford är Director of the International Research Agency and Director of Education for South East England. Hon har själv genomfört stora nationella studier om kulturens betydelse för samhällsutveckling och räknas som en världsledande expert på området. Forskningsuppdrag åt  UNESCO, Norge, Danmark, Nederländerna med många fler står på hennes meritlista. Hon har givit ut boken “Wow Factor: Global research compendium on the impact of the arts in education”, en bok som översatts till fyra språk och som sålts i över fyrtio länder.

Hon kommer till Halmstad med ett helt nyproducerat föredrag som hon själv beskriver som ”a provoocative talk” med namnet

”The Disruptive Library”

Och här nedan följer hennes egen beskrivning:

”The right to take part in the cultural life of a community is the most explicit right included in the Universal Declaration of Human Rights (Article 27). Taking part in cultural life implies access to the full cultural life of the community, including the library. There are a number of policy and legal instruments that enshrine the principle of access to culture and support the right to engage in culture for diverse and minority groups. But what is the place of the library within the information society? Perhaps the role of the library becomes to question rather than to answer? How can libraries be places that straddle education, work and play? How do visual and other aesthetic literacies change our ideas of reading? This provocative talk positions the library as an equitable cultural form that has meaning within an increasingly technological and creative world order.”

Frågorna är högaktuella och kommer att väcka funderingar både före, under och efter konferensen.

Välkomna att delta!

Välkomna också att följa oss via twitter, hashtag #halmkonf