Tidskriftsklubb med afternoon tea

Regionbibliotek Halland startar upp en serie tillfällen där vi bjuder in till diskussion kring en tidskriftsartikel eller annat media över en kopp te, kaffe och fika.

Tidskriftsklubben är som en bokcirkel i miniatyr. De som är intresserade och anmäler sig ska läsa en artikel som valts ut i förväg och sen träffas man för att diskutera det man läst. Regionbiblioteket bjuder på te, kaffe och bröd. Antalet deltagare är begränsat till max 12 personer per gång, för att få en bra diskussion. Vi planerar att lägga dessa träffar på olika platser i Halland, för att så många som möjligt ska få tillfälle att delta. Man anmäler sig till ett tillfälle i taget.

Läs mer om tidskriftsklubbar i Tvinningprojektets slutrapport ”Ett steg till!”, s 16-18, utgiven av Regionbibliotek Stockholm (2009).

Första tidskriftsklubben hålls i Falkenberg 6 oktober kl 15:00 – 17:00, i bibliotekets personalrum.

”Tidskriftsartikeln” vi ska diskutera är denna gång en film, en inspelning från en föreläsning på Biblioteksdagarna i Visby i maj. R. David Lankes, Associate Professor vid Syracuse University’s School of Information Studies, talar om ”Grand Challenges of Librarianship”. Filmen är 56 minuter lång och finns här:

Grand Challenges of Librarianship. R David Lankes vid Biblioteksdagarna 2011 from Svensk Biblioteksförening on Vimeo.

Vill du vara med? Anmäl dig till Linda Tillander och se på filmen någon gång före träffen. Sista anmälningsdag 30 september.

Vi ses på Falkenbergs bibliotek den 6 oktober kl 15:00!