Regionbibliotek Halland tar plats på Bok & Biblioteksmässan 2010!

I år kommer tre av våra projekt att presenteras på Svensk Biblioteksförenings scen, Biblioteksscenen i E-hallen under bok- och biblioteksmässan i Göteborg. Regionbibliotek Halland kommer även att vara med i CAL-förlagets monter B00:18 under tre dagar, 23-25/9, huvudsakligen för att presentera den nya bok som gjorts om projektet Språk-kedjan.Viktor

Torsdagen den 23 september
Först ut är Viktor:
10.45 Digital delaktighet
Hur involverar man den som inte ens vill delta i det digitala samhället? Om projektet ”Digital delaktighet” i Halland.
Viktor Sarge, Regionbibliotek Halland

Sedan kommer Maria och Gerd:
13.45 Språk-kedjan – succé genom samverkan
Release3 I projektet Språk-kedjan har vi genom samarbete med 4 olika professioner tagit fram metoder och material för de språkstörda barnen. Detta har resulterat i 6 innehållsrika språkväskor som finns att låna på de halländska biblioteken. Språkväskorna har blivit mycket uppskattade och det är långa köer på dem. Utvärdering har gjorts och kommer att presenteras.
Medverkande: Maria Ehde Andersson och Gerd Almqvist-Tangen, Regionbibliotek Halland och Landstinget Halland

Sist kommer Monika Falk från Hylte Folkbibliotek, som tillsammans med Anette presenterar projektet:
16.15 Synliggör biblioteken i Halland – Identitet, image, profil.Vallås - barnavdelning
Resultat och erfarenheter från ett lärorikt projekt i Halland. Hur biblioteken har arbetat med att synliggöra sina medier och tjänster.
Medverkande: Monika Falk, Hylte folkbibliotek och Anette Eliasson, Regionbibliotek Halland, samt Laholm, Hylte, Onsala och Vallås bibliotek.

Maria Ehde Andersson, Regionbibliotek Halland