Nu är IFLA igång

SAM_2150

Från den tomma montern igår på bilden ovan, till livaktigt mingel med äver 3000 konferensdeltagare från 128 länder, cirka 24 timmar senare. IFLA:s internationella bibliotekskonferens har landat i Göteborg.

Regionbibliotek Hallands monter på IFLA 2010

På dagens schema stod öppningsceremonin där IFLA:s president Ellen Tise som hälsade alla välkomna. Jan Eliasson med flera pratade om att biblioteken och bibliotekarierna gör skillnad för att öka tillgången till information och kunskap – att det är en maktfaktor och en förutsättning för fred, utveckling och mänskliga rättigheter!

SAM_2201

Invigningen avslutades med att ABBA spelade! (ok, det var imitatörer, men väldigt lika var de).

På eftermiddagen var det introduktion för nya deltagare, samt officiell öppning av utställningen.

Utförligare rapporter följer imorgon … kolla också på vår sida på Facebook eller sök efter taggen #ifla2010 på Twitter, så kan ni följa händelserna den vägen också.

/Linda Tillander, Regionbibliotek Halland