Halländska bibliotek på IFLA-konferensen

Logo_gothenburg_2010_small

Biblioteksfolk från hela världen träffas på IFLA-konferensen i Göteborg 10-15 augusti 2010. De halländska biblioteken deltar på olika sätt:

Studiebesök
Dagarna inleds med att grupper av deltagare från IFLA-konferensen kommer på studiebesök till några av biblioteken den 10 augusti. Studiebesök arrangeras på Peder Skrivares gymnasiebibliotek i Varberg, Fyren i Kungsbacka, Falkenbergs bibliotek, Halmstad stadsbibliotek och Högskolebiblioteket i Halmstad.

Monter och mötesplats på mässan
Regionbibliotek Halland kommer att ha en monter i mässhallen, plats C105. Där berättar vi om de halländska biblioteksprojekten, framförallt finns Maria och Gerd på plats för att berätta om Språk-kedjan.

Alla som vill från biblioteken i Halland är välkomna att stå med oss i montern och berätta om egna eller regionala projekt och verksamheter. Kontakta oss gärna i förväg eller låt tillfället inspirera till spontant deltagande.

Vi hoppas att montern ska bli en mötesplats för bibliotekspersonal från Halland som är på konferensen. Har du tappat bort dina kollegor eller vill träffa andra hallänningar, kom till oss för att hitta varandra och mingla med nya bekantskaper.

Presentationer av projekt
Två av våra projekt presenteras på Library Arena:

• 12 augusti 10:00-10.30 Making the library visible (Synliggör biblioteket)
  • 13 augusti 13.00-13.30 The speech and language chain project for pre-school children (Språk-kedjan)

Bokbussar och mobila bibliotek
De halländska bokbussarna kommer också till IFLA för att visa upp sig vid entrén till Svenska mässan och de inleder därmed Library Avenue som fortsätter in i mässhallen:

• 11 augusti: Kungsbacka bokbuss (på förmiddagen)
  • 13 augusti: Falkenbergs mobila bibliotek Humlan och Ugglan

De får sällskap av ytterligare bussar från angränsande län.

Sociala medier
Vi planerar att rapportera från konferensen genom att "Twittra", "Facebooka" och blogga, för att dela med oss av nya intryck och den internationella biblioteksatmosfären.

Facebook skriver vi på Regionbibliotek Hallands sida och vår blogg hittar du som vanligt på www.bibliotekihalland.se. Skriv gärna frågor och kommentarer till oss! På regionbibliotekets sida på Facebook kan alla som "gillar" sidan skriva egna hälsningar, lägesrapporter och kommentarer. Om du vill medverka på bloggen, kontakta mig (Linda) för inloggningsuppgifter.

Följ IFLA på Twitter genom att söka efter inlägg taggade med #ifla2010

För mer om IFLA i sociala medier, titta in på den officiella Facebookgruppen eller sök i andra sociala medier efter taggen ifla2010.

Vi ses i Göteborg!

/Linda Tillander, Regionbibliotek Halland