Talböcker i ny tappning på Kungsbacka bibliotek

Under hösten och våren har vi arbetat aktivt med skyltningen av våra talböcker. Syftet har varit att göra hyllan mer attraktiv för låntagarna. De nya attraktiva titlarna har vi gjort fler exemplar av plus att vi har skrivit ut bokomslagen i färgskrivare.

Kungsbacka bibliotek.1
Harry Wallberg uppskattar våra nya veckotidningar, Året runt och Kvällsstunden, som först cirkulerar och sedan placerats ute i bokhyllan. Harry och hans hustru Birgit brukar komma till biblioteket en gång i månaden.

(Året runt och Kvällsstunden läses in av bibliotekarie Rolf Vestman på RV Inläsningstjänst i Växjö.)

Kungsbacka bibliotek.2
Bibliotekarierna Ingela Lykull och Kristin Ericson kopplar av i de nya Daisy-drop-in-stolarna efter att ha hjälpt några Daisyläsare med uppgradering och boktips. Många av låntagarna tar sig ofta hit själva i ur och skur (mest snö) med sina rollatorer.

Daisy-drop-in  är varje onsdag mellan klockan 13.00-14.00.

Kungsbacka bibliotek.3
Så här kul kan vi ha en dag på jobbet! Missa inte Kristin Ericson i bokhyllan.

Kungsbacka bibliotek.4
Mariannne Westergren och Birgit Wallberg är två trogna daisyläsare. Här diskuterar de tillsammans med Ingela Lykull de senaste boktitlarna.

Kungsbacka bibliotek.5
Kristin Ericson och Marie Björk, personal på Boken kommer, sätter upp dagens skörd av talböcker; ny belysning underlättar arbetet för såväl personal som låntagare.

Kungsbacka bibliotek.6
Bokhyllan innan biblioteket stänger för dagen.

/Marie Björk, Kristin Ericson och Ingela Lykull.