Frihet, jämlikhet, facebook – Framtid för folkbibliotek

Halmstadkonferensen 2010

Halmstadkonferensen 14-16 april 2010
Hur ser folkbibliotekens demokratiska ideal ut 2010? Finns friheten att välja, fri information, fria tankar i fritt tillgängliga medier för alla? Vilken roll spelar sociala medier? Hur hanterar vi att det privata blir publikt? Är upphovsrätt motsatsen till informationsfrihet? Ställs nya krav och fordras det nya kompetenser för jämlik tillgång till det offentliga samtalet?

Välkommen till den tjugonde upplagan av Halmstadkonferensen, detta år med temat ”Frihet, jämlikhet, facebook – Framtid för folkbibliotek”.

När? 14-16 april 2010
Var?
Konferensen startar med välkomstbuffé onsdagkväll på Halmstad stadsbibliotek, fortsätter på Hotell Tylösand och avslutas med lunch på fredagen.

Arrangörer: Regionbibliotek Halland, Halmstad Stadsbibliotek, Hordaland Fylkesbibliotek, Regionbibliotek Skåne, Länsbibliotek Sydost, Regionbibliotek Västra Götaland och Borgerservice og Biblioteker i Århus. Konferensen arrangeras med stöd av BTJ.

Information: Anmälan kommer inom kort att kunna göras på www.regionhalland.se
För information, kontakta Anette Eliasson, Regionbibliotek Halland, tel +46 (0)35-17 98 61.