Bibliotekarier i Halland bloggar

Fler och fler upptäcker bloggar som ett lättanvänt och anpssningsbart verktyg för att kommunicera med kollegor eller användare. Även i Halland har flera biblioteksbloggar skapats under senare tid.

Världens bästa bok – Jenny Elmén på Varbergs bibliotek bloggar om ungdomsböcker.

Språkcafé ska Kungsbacka bibliotek dra igång: Träna svenska på biblioteket, Marie Björk har skapat en blogg inför detta.

BibLorangas vänner är en blogg med resurser och diskussioner för personal på barn- och skolbiblioteken i Halmstad – utvecklad av Carolina Hedin under MVG-projektet.

Skolbiblioteket på Östergårdsskolan bloggar om bok-, musik- och filmtips – bloggen
skapades av Kristian Schultz, men sköts nu om av Christina Viklund.

Brunnsåkersskolans Infotek – bibliotekarien Johannes Långsjö bloggar och skriver boktips.

Har jag missat just din blogg? Skicka gärna adressen till mig, så kan jag lägga en länk till bloggen här.

Kanske vill du testa hur det är att blogga utan att starta en egen blogg? Alla som arbetar på bibliotek i Halland är välkomna att skriva inlägg här på bloggen, kontakta mig för att få inloggningsuppgifter. Berätta till exempel om lyckade aktiviteter och projekt på ditt bibliotek, eller skriv ett boktips om facklitteratur för bibliotekarier.

Både förlag och bibliotek satsar mycket på att marknadsföra och kommunicera om böcker på webben. Bibliotekarien Nina Frisk har startat en webbsida för bokcirklar på webben. Den här typen av webbplatser har i olika sammanhang uppmärksammats av media, till exempel i SvD: Ny teknik ska sälja fler böcker, Hallandsposten och Hallands Nyheter: Sidor på nätet guide för bokintresserade.

/Linda Tillander, Regionbibliotek Halland