Halland i Holland

IMG_3636

Under fyra dagar, 24-27 mars 2009, besökte 14 bibliotekarier från Halland bibliotek i Nederländerna. Resan följde temat Synliggör biblioteket och syftet var att studera hur de holländska biblioteken arbetar med marknadsföring och synliggörande av bibliotek. I Holland finansieras biblioteken till 20% av medlemsavgifter och under de senaste åren har många bibliotek satsat på modernisering och på att med olika metoder öka användandet.

De bibliotek vi besökte var:

• Amstelveen (Amstelland)

• Schiedam (Waterweg)

• DOK Library Concept Center i Delft

• Heerhugowaard

• IJmuiden (Velsen)

• OBA i Amsterdam

Bilder från resan finns att se på Flickr i vår fotopool Halland till Holland. Där kan alla som deltog i resan publicera sina bästa och mest intressanta bilder.

Vi hoppas att många vill dela med sig och diskutera erfarenheterna från resan. Skriv och berätta om dina tankar, synpunkter eller frågor; som en kommentar till det här blogginlägget, som ett eget blogginlägg (kontakta Linda för inloggningsuppgifter), eller skriv kommentarer direkt till bilderna i Flickr.

En workshop som uppföljning för resans deltagare planeras den 3 juni kl 16-18 på regionbiblioteket i Halmstad.

/Linda Tillander, Regionbibliotek Halland