Kultursprutan Ingrid Höglind

Nu har Ingrid Höglind, kultursekreterare under många år i Kungsbacka, skrivit en bok – Kultursprutan. Så här presenteras den på förlagets webbplats:
"Statliga kulturvisioner i all ära. Utredningar och planer, javisst! Men här handlar det om
Kultursprutanverkligheten. Med trettio års erfarenhet från kommunal kultur kåserar Ingrid Höglind om konstvisning utan konst, barnteater i sammanträdesrum och övertron på multianvändning av lokaler. Hon funderar över kulturbidrag som status, skillnaden mellan proffs och amatörer och om det går att vara en stolt kulturbyråkrat. Hon menar att de kommunala besluten är de viktigaste för kulturpolitiken, eftersom det är i kommunerna de många människorna har chans att verkligen engagera sig och vara delaktiga i hur kulturen utvecklas. Med nedslag i den vardag hon själv rört sig, ger hon en bild av de vindlande vägar svensk kulturpolitik har tagit i en av landets alla kommuner, Kungsbacka i Hallands län. På köpet – en bild av hur det kan vara att arbeta inom en kommun."
Göran Claesson, Kungsbacka bibliotek