digitalt i rummet

rss-control from markus hamburger on Vimeo.

Boktips som flödar och pulserar – med ljud, bild och text på en hel vägg – möjligheten att med hjälp av fjärrkontroller till Wii-spel kunna bläddra bland 3D-projektioner av bibliotekets böcker i rummet - färgglada kaleidoskopliknande projiceringar av barns (och vuxnas) rörelser och kanske dans, inspirerar och visar att bibliotekets digitala material inte är tråkigt eller platt.

I slutet av förra året gjorde vi på Regionbibliotek Halland ett spännande besök på Mölndals stadsbibliotek för att träffa Markus Hamburger och titta på hans experiment med projicering av RSS-flöden från boktips och bibliotekskataloger, som är en del av hans examensarbete i interaktionsdesign. Det var mycket roligt att få se ett exempel på hur man kan använda digitalt material och ta in det i det fysiska biblioteksrummet. Förhoppningsvis får vi se mer av Markus arbete och idéer. Håll utkik efter hans examensarbete och ta en sväng in på biblioteket i Mölndal om du har möjlighet!

I det nya numret av Framsidan från Regionbibliotek Västra Götaland kan man läsa om Markus arbete, på sidan 27.

/Linda Tillander

Kalejdoskopbok

A small world of books from markus hamburger on Vimeo.