Hur är det med censuren här hemma?

American Library Association har skapat den här videon som ett inlägg i censurdebatten. Under "Banned books week" uppmärksammas all den litteratur som ifrågasätts och i värsta fall censureras. Listan av 2000-talets mest ifrågasatta böcker toppas av Harry Potter. Så här skriver man om urvalet till listan:

The ALA reports there were more than 3,000 attempts to remove books from schools and public libraries between 2000 and 2005. Challenges are defined as formal, written complaints filed with a library or school requesting that materials be removed because of content or appropriateness.

Det är naturligtvis frestande att slå sig för bröstet och hävda att vi inte viker oss för moralpanik kring böcker som diskuterar religion, sexualitet och så vidare – men är det sant? Vilka är det som påverkar våra inköp och hur påverkar vi själva utbudet?

Uppdatering: Jag glömde att länka orginalsidan med videon.

/Viktor Sarge
Utvecklingsledare