Skrivkramp 2008

Skrivkramp08Just nu, 4-8 augusti, ägnar 19 ungdomar fem dagar åt att skriva, skriva och skriva. För andra året i rad ordnas skrivarläger för halländska 15- till 20-åringar på Katrinebergs folkhögskola. Till inspiration och hjälp har de författaren Cannie Möller och dramaläraren Thomas Karlsson.

Under lägret skrivs, förutom en massa annat, en blogg som du kan läsa här: http://skrivkramp2008.blogspot.com/.

Skrivarlägret arrangeras av Varbergs och Halmstads bibliotek, samt Regionbibliotek Halland.

Tidigare i somras arrangerade Kungsbacka bibliotek ett ord- och bildläger kallat Majblommelägret på Löftadalens folkhögskola. Även där var Cannie Möller en av ledarna tillsammans med konstkonsulent Anne Lang.

Exempel på alster som skapades under förra årets skrivarläger på Katrineberg och Löftadalen finns att läsa i Skrivare i Halland nr 3/2007.

Texter från årets skrivarläger publiceras bland annat på bloggen Skrivkramp 2008.

/Linda Tillander, Regionbibliotek Halland

(foto: Anna Lysebäck)