Sidverktyg

Biblioteket och de unga vuxna

Kanske har ni sett denna kurs i Regionbibliotek Västra Götalands utbud? Hursomhelst har de tillåtit en "utböling" att infiltrera kursen – dvs. jag! 🙂

Första tillfället fick vi en intensivkurs i projektarbetets gyllene värld. Vår lärare Emma Rygielski som kallar sig projektledare inom kultur gav oss många handfasta tips. Definitivt någon att anlita om ni vill ha hjälp med att starta upp ett projekt! Med hjälp av Emma utforskade vi till exempel hur det skulle gå till om biblioteket vore en simhall, klädbutik, själslig oas, nattklubb….
Kursen innebär i stort att vi startar upp ett projekt inom vår befintliga verksamhet och under vägen får vi assistans och inspiration av varandra och inbjudna föreläsare. Nästa vecka ska vi till exempel besöka 20-timmarsfestivalen Angeläget i Göteborg!

Jätteintressant, jättejobbigt och jätteroligt i en salig röra!

/Anna, unga vuxna-bibliotekarie på Stadsbiblioteket i Halmstad