Sidverktyg

Svenska Koha-nätverket tar över och bloggen arkiveras.

Under 2016 hände mycket i den svenska Koha-världen och idag finns ett livaktigt nätverk för svenska Koha-bibliotek och intresserade. Förutom välbesökta träffar (den senaste våren 2017 fullbokad med ca 80 deltagare på Göteborgs universitetsbibliotek) så förs kontinuerliga diskussioner, utbytande av kunskap och samplanering av utveckling via nätverkets plattform på tjänsten Slack. Behovet av denna blogg får därför anses vara litet. Nätverkets webbplats är www.koha.se. Medlemmarna har önskat att inte tillåta leverantörer i nätverket, men man driver också en wiki med publik information.

För regionbibliotekets räkning sitter jag i styrgruppen för det svenska Koha-nätverket perioden 2016/17 och 17/18.

Rapporten från vårt senaste Koha-projekt (som också är projektets redovisning) finns att läsa i KBs dokumentarkiv Blev Koha bättre, billigare och en fri infrastruktur för svenska bibliotek? edovisning av projekt dnr. 51­KB 704­2012.

Den utvärdering som gjorts av Mikael Gunnarsson och Maria Idebrant på BHS finns att läsa genom Kultur i Halland – regionbiblioteks webbplats. Utvärdering av projektet ”Billigare, bättre och en fri infrastruktur för svenska bibliotek”

En del mindre anpassningar som inte platsar på den globala Bugzillan för Koha publicerar jag på regionbibliotekets Github-konto under namnet ”Koha hacks”. Även andra Koha-relaterade saker kan förekomma där som en fork av Koha-koden med ett repository för översättning av Kohas installer.