Sidverktyg

Material från konferensen på Tylösand

Tack alla ni som var med och gjorde konferensen på Tylösand den 16 oktober så lyckad! Eftersom vi var över hundra så blir det lite summariskt såhär.

kohaTylosand16okt2015-smallFöreläsarnas material finns nu som PDF:er att ladda ned på konferensen webbplats.

På bilden har vi nöjet att lyssna på Katrin Fischer från BSZ som är QA-manager (Quality Assurance) för Koha sedan flera relaser av Koha och en av de hjälpsammare människor jag träffat. Det finns definitivt en kulturell skillnad mellan Koha-gemenskapen där alla är välkomna och får hjälp att lära sig och växa – i kontrast till andra vissa IT-gemenskaper som är väldigt exkluderande och elitistiska.

Det jag själv tar med mig från konferensen är känslan av nyfikenhet och framåtrörelse som fanns. Visst lärde jag mig saker av föreläsningarna (t.ex. splitter-verktygets existens), men störst var att se så många som själva vill något med sina system och är beredda att agera. Inte minst var det härligt att se hur stor kompetens det redan finns – både för t.ex. programmering generellt men också hur mycket Koha-specifk kompetens vi redan har i Sverige.