Sidverktyg

Turbo med Plack – test dag 2

Än så länge går Koha som tåget med Plack aktiverat och helt utan missöden eller knepigheter. Fortfarande har vi känslan av att Chrome är snabbare (visar tider på 0.3-05 s snabbare sidladdning/rendering). I vilket fall är det snabbt nog för att vara synnerligen angenämt. Upptäckten att  stödet för Plack faktiskt är ”pushed to master” vilket betyder att det borde bli tillgänglig för alla utan extra handpåläggning from novemberversionen av Koha.

De lägsta laddningstiderna vi har ligger på ca. 300ms – alltså 0,3 sekunder (även om 0.8 är ett mer typiskt värde för Chrome och 1,5s för Safari/Firefox/IE). Om någon har Microsoft Edge som webbläsare vore det intressant att se hur den klarar sig då den uppges vara snabbare än vanliga IE. De här svarstiderna är mot ett datacenter i London och går helt över vanliga publika Internet på ett vanligt WiFi utan någon form av trafikprioritering. Kanske man kan trimma ned tiderna ytterligare något om man har servern på det egna administrativa nätet och prioriterar upp trafiken till den i nätverket.