Sidverktyg

Stora utvecklingsinsatser finansieras av Ebsco

En italiensk användargrupp för Koha har nyligen fått ett mycket omfattande bidrag från Ebsco för att finansiera utvecklingen av en rad strategiska punkter. En del av dem har varit på väg innan, men den här typen av stora förändringar kostar mycket tid och pengar och det är välkommet att ha finansieringen säkrad. De punkter man kommer utveckla är:

  • Ny sökmotor. Zebra byts ut mot kraftfullare Elasticsearch.
  • Facetter i sökresultaten får nya funktioner och trimmas in ytterligare.
  • En browse-funktion utvecklas utöver sökning.
  • MARC till RDF för att att kunna länka till semantisk data.
  • Möjlighet att bli flexiblare och hantera annat än MARC21
  • Ökad hastighet
  • Förbättrat API för användarbasen.

Detta är min ungefärliga översättning av punkterna då pressreleasen är på engelska och det ännu är oklart exakt vad de olika punkterna betyder i praktiken. Klart står i alla fall att detta bockar av en del dyra punkter på utvecklarnas önskelista samtidigt som det frigör resurser som annars skulle använts till detta för andra insatser. Planen är att utvecklingen skall vara klar 2015 och det är tre firmor med gott rykte i Koha-gemenskapen som kommer att göra själva arbetet.