Sidverktyg

Kort om statusen på Libriskoppling

Under 2014 har vår huvudsakliga konsult jobbat mycket för Oslos räkning som ju också valt Koha. Det har förvisso sinkat en del utveckling vi hade planerat (inklusive snabb synk med Libris) men att Oslo är med och formar Koha efter nordiska biblioteks behov är ju en mycket god nyhet för oss mindre Kohabibliotek så vi har snarare glatt oss åt det hela. Under tiden som Libriskopplingen har vilat har vi istället importerat poster via Z39.50.

Att importera poster en och en blir dock i längden lite långrandigt så nu har vi bytt metod till att BTJ knyter poster för beställningarna till Hyltes sigel i Libris och sedan har vi en nattlig export av allt nytt material som vi importerar i Koha. Just nu lägger jag in exportfilen från Libris manuellt vilket tar någon minut från nedladdning hos Libris tills den är inne i Koha. Inom kort skall vi dock få ett skript på plats på servern som automatiskt hämtar posterna hos Libris varje natt, importerar dem i Koha samt markerar dem som nya i Koha.

I slutet av oktober kommer den utvecklare tillbaka som jobbar med en OAI-PMH-klient för Koha och vår plan är att medfinansiera det arbetet för att få det klart snabbare. Tanken är då att inte ens behöva vänta över natten på posterna utan kunna fråga Libris t.ex. var tredje sekund efter nya poster. Då blir det istället hur ofta medieleverantören knyter posterna till Libris som blir flaskhalsen.