Sidverktyg

Nytt svenskt Koha-bibliotek

På söder i Stockholm ligger Solidaritetshuset som inrymmer ett 40-tal föreningar ur freds- miljö och solidaritetsrörelsen. Med den inriktningen passar det såklart väl att välkomna deras bibliotek Världsbiblioteket välkomna i skaran av Koha-bibliotek. 

Världsbiblioteket är ett specialbibliotek inom Solidaritetshusets ämnen och på den skönlitterära sidan satsar man särskilt på svenska översättningar av litteratur från Afrika, Asien, Latinamerika och Mellanöstern för både barn och vuxna. Man står också bakom sidan världslitteratur.se

Världsbiblioteket tittade på Koha redan 2010 första gången om jag minns rätt och jag kom i kontakt med Anders och Maria 2011 där när de hade sett rapporten ”Duger? Det är ett jättebra system!” från vårt första projekt. 

Man hittar världsbibliotekets Opac på http://koha.varldsbiblioteket.se och jag kan bara gratulera till valet av Koha och säga välkommen ombord.