Sidverktyg

Studiebesök från Mölndal

molndal-kohaDen 12 september hade vi nöjet att ha Mölndal på studiebesök i Hylte. Det var sju Koha-intresserade bibliotekarier som tittade på systemet och ställde initierade frågor om hur vi löst arbetsflödet i de respektive områdena. För det mesta kunde vi lämna tillfredsställande svar, men på en del frågor fick vi återkomma eller nöja oss med ”vi är inte klara med det ännu”. Ett rent praktiskt problem de såg var att informationen i personalens sökgränssnitt om var en bok fanns blir lång om man har väldigt många filialer. Där föreslog vi ett jQery-skript som fäller ihop denna information och gör det möjligt att visa den med ett klick om man tycker att det tar onödigt mycket plats.

En annan rent praktisk fråga är reservation av böcker som är under inköp. Jag måste erkänna att jag är lite osäker på om man kan ställa in Koha så att man kan reservera tomma poster så mitt svar blev därför att man förslagsvis automatiskt lägger på bestånd på beställningsposterna av medietypen ”under beställning” för att göra dem reserverbara. När det fysiska exemplaret/en sedan blir tillgängliga byter man medietypen och lägger på streckkod för att ankomstregistrera.

En hel del andra frågor dryftades naturligtvis och jag ser fram emot att höra hur det går med Mölndals testmigrering från Libra.se till Koha. Med lite tur hinner de göra ett prov i år och sätta upp en testmiljö där de testar Koha med sin egen data.