Sidverktyg

RSS på tidigare sökningar i Opac – femte patchen

Hittar du favoritförfattare i sökhistoriken och skulle vilja veta om bibblan får in några nya böcker? Man har tidigare kunnat klicka på den länkade sökningen och få en träfflista som visar en RSS-ikon, men för att göra det tydligare att funktionen finns har jag lagt till en RSS-ikon i sökhistoriken.

kohailsDen aktuella tråden på bugzilla är 5672 och idén kom ursprungligen från Nicole Engard. Just att alla kan rapportera såväl önskemål som rena buggar i ett gränssnitt öppet för allmänheten är en av de stora skillnaderna mot stängda biblioteksdatasystem. Bara att information om aktuella problem är öppet tillgänglig är en liten revolution i sig, men det är egentligen betydligt mer genomgripande. Alla kan hjälpa till. Kan man inte programmera kan man ändå både rapportera buggar och hjälpa till att testa den kod som andra skriver. Dessutom förekommer det faktiskt att bra funktioner som någon föreslår plockas upp av utvecklare som inte fått betalt för att lägga sin tid på den aktuella frågan. Företagen som säljer tjänster kring Koha hjälper också till att testa varandras patchar.

Som Liz Rea påpekade på Twitter är Koha det första systemet där låntagarna själva kan bidra med funktioner.