Sidverktyg

Ny version på 22 minuter.

Igår rullades uppgraderingen av Koha från 3.10 till 3.12 ut till vår installation. Leverantören tog ned systemet 19.45 och 20:07 kom meddelandet att det hela var färdigt.

Nu skall det sägas att våra installationer (testinstallationer + skarp) bygger på de så kallade Debian-paket som gör det enklare att installera Koha och det har krävts lite förberedelser från leverantörens sida att få dessa att fungera med version 3.12. Det har inte så mycket med själva Koha att göra som med vilket sätt man valt att paketera programmet. Vi har heller inte lidit av det hela eftersom uppgraderingen inte gjorts innan problemen var lösta.

Förutom att version 3.12 bjuder på en hel del godis är det roliga att 22 minuter är en högst genomsnittlig tid för att rulla ut en ny version av systemet.