Sidverktyg

Översättning – två ”obs”

Just nu pågår översättningen av Kohas personaldel och den beräknas vara klar inom 7-8 veckor. Jag får delleveranser som jag laddar upp på översättningsplattformen. Notera att vi översatte Opac för Koha 3.10 men för personaldelen går direkt på den nysläppta versionen 3.12. Tyvärr hade vi inte översättningen klar i tid för det officiella släppet av version 3.12 så om man vill ta del av översättningen får man ladda ned den från översättningsplattformen och manuellt ladda in den på sin server. Till version 3.14 kommer det dock att vara betydligt lättare att hinna med att få in en översättning i den officiella versionen eftersom det mesta jobbet då redan är gjort i och med version 3.12 och det mest handlar om att uppdatera översättningen.

Ett annat obs – då det just nu bara är jag som jobbar med den svenska översättningen har jag fått utökade rättigheter i Pootle-plattformen för att kunna lösa översättningskonflikter. Blir vi fler som jobbar med denna del av Koha får vi samordna oss.