Sidverktyg

Idag: Nya pengar, Libriskontakter, migrering och avtal

Idag kom beslutet att Regionstyrelsen beviljade anslag för 2013 med 246 000. Vi tittade vidare på migreringen och identifierade (förhoppningsvis) rätt fält för streckkoderna så att vi kan scanna en specifik bok och jämföra att det ser likadant ut i Koha som i Book-IT med placeringar och annat som skall byggas upp i Koha. De skript som Libriotech skapar finns också tillgängliga (återkommer om detta, men se kommentar på tidigare post).

Jag hade ett mycket fruktbart samtal med Helena Forssblad på Libris om utbildningsdagar och förberedelser för migreringen. Det ser ut att lösa sig på ett fördelaktigt sätt och det är heller inte lika lång ställtid på att göra matchingar av poster mot Libris.

Sedan kom vi vidare i avtalsförhandlingarna. Motsättningarna är vad jag ser små, men vi försöker ta oss tiden att faktiskt tänka igenom vad vi skriver in och hur eftersom andra kanske vill titta på avtalet som en slags mall i framtiden.

(Kom gärna med feedback på vad ni tycker om denna typ av postningar som är mer projektdagbok än artiklar.)