Sidverktyg

Uppstart del 3 – buggarna fixade

De tre buggar jag har berättat om i tidigare bloggposter är nu ordnade.

1) E-postutskick – Det fungerar nu som det skall. Däremot får man vara medveten om att e-postutskick inte är lika tillförlitligt som vanliga brev. Mycket har en tendens att fastna i spamfiltren.

2) Hyllsignum – Det krävdes lite handpåläggning och jag vill minnas att vår konsult flyttade uppgifterna till ett fält som Koha trivdes bättre med men nu fungerar det bra. Det kan alltså kräva lite redigering av posterna för att det skall bli rätt. Vill man inte skapa ett eget script som hanterar det tror jag programmet MarcEdit bör kunna göra den typen av batchredigeringar som krävs. Någon som vet säkert? Har för mig att uppgifterna till slut hamnade i fält ”952o”.

3) Förväxlade bokstäver – Det här var en ren bugg i programmet som översatte de poster vi hade till rätt teckenkodning. Med det åtgärdat fick vi snabbt en ny import gjord och nu heter det ”Önskeboken” igen snarare än ”Ånskeboken”.