Sidverktyg

Uppstart del 2

Eftersom jag även projektleder paraplyprojektet ”Digital delaktighet” och dess fyra delprojekt kan det ta en stund från det att jag berättar om ett ev. problem på här bloggen tills det är löst. Det betyder alltså inte att det krävt någon större insats utan bara att jag jobbat med annat i mellantiden. Än så länge har vi kommit undan med förvånansvärt lite huvudbry. Jag tänkte ändå följa upp de tre punkterna från den tidigare bloggposten:

1) E-post – Eftersom vi var de första kunderna som ville använda e-postfunktionen var servern inte konfigurerad fullt ut för e-post. Numera samlar servern ihop alla e-postjobb och skickar dem i klump varannan minut. Medan jag skriver det här så håller vi på och testkör med reservationsmeddelanden (som jag för övrigt översatt till svenska vilket går fint att göra direkt i Koha).

2) Hyllsignum – SAB / Dewey spelar ingen roll här eftersom vi bara skall visa en textsträng. Problemet är snarare att informationen ligger på ”fel” ställe i posten. Om vi gör en ny import för att åtgärda problemet med Ö som blivit Å flyttar vi eventuellt informationen till det fält Koha förväntar sig.

3) Förväxlade Ö:n – Troligen löser vi problemet genom att massera datan igen med en förfinad version av det program som vår konsult använder för att översätta från en teckentabell till en annan. Sedan importerar vi in posterna på nytt i Koha.

Uppdateringar kommer vartefter