Sidverktyg

Prisjämförelse – 80% påslag för invand firma

Idag beställde jag förbrukningsmaterial till projektet från en webbshop som säljer kassasystem och liknande. Jag har sedan innan beställt scanner och kvittoskrivare där. De var då betydligt billigare än de biblioteksspecifika leverantörerna som sålde samma produkter. Nackdelen var att den scanner jag köpte inte var förprogrammerad för rätt streckkoder. De verkar dock ha insett detta och erbjuder nu en förprogrammerad modell. Därmed blir det genast intressant att jämföra vilka priser som de olika leverantörerna tar ut även för scanners utöver t.ex. kvittoskrivare som inte behöver konfigureras för biblioteksbruk.

Bilden visar hur det ser ut i två anonyma webbshopar. 1022kr i den generella butiken och 1840 i den biblioteksspecifika. Det betyder 80% påslag för tryggheten att köpa från en invand firma. Tittar man sedan nationellt på vad folkbiblioteken lägger på biblioteksdatasystem, underhåll av posterna och medieinköp är det nästan konstigt att det inte upphandlas mer.

Uppdatering: Jag kan återigen konstatera att den billigare butiken som säljer till handelssektorn håller sina utlovade leveranstider.