Sidverktyg

Denna blogg är arkiverad

Den som är observant på publiceringsdatumen ser att denna blogg avstannat sedan flera år, och det är dags att formellt arkivera den. En reflektion kan dock vara påkallad. De digitala skyltarna i Varberg får sägas vara det i längden framgångsrikaste projektet. Skyltarna stod uppe i ca fem år utan krångel och maskinvaran har hållit bra. Vid byte av bibliotekssystem uppstod behov att uppdatera koden som driver skyltarna. Det är fullt möjligt, men vi diskuterar om det inte istället skall skapas en ny version baserad på moderna webblösningar i javascript. En fungerande demo är framtagen som kan kopplas till system som ger JSON-data (t.ex. Koha) och lösningar för att koppla till Arena/Book-IT är identifierade. Under hösten kommer vi att lägga lite ytterligare tid på detta så en uppdatering är inte helt utesluten.