Sidverktyg

Vi släpper våra programvaror under hösten!

De respektive programvaror som utvecklats för Hyltes och Varbergs räkning kommer att släppas under hösten med en fri licens som låter alla ladda ned, använda, modifiera och sprida programmen gratis.

Varberg har utvecklat digitala skyltar för pekskärmar som finns uppe och fungerar sedan det nya biblioteket i Komedianten invigdes. Programvaran är idag förberedd för Libra.se och ett antal bloggplattformar. Vi kan om så önskas eventuellt anpassa den till även andra system. Jag håller för närvarande på att referensläser manualen och funderar på vilken plattform som är lämpligast att lägga koden på.

Hylte folkbibliotek och Örnaskolans bibliotek i Hylte har utvecklat en programvara för att skapa och visa digitala sagor som kommer att invigas under hösten och i samband med det blir allmänt tillgänglig. Den sista buggen att reda ut är inte i själva systemet utan ett fel som uppstår när vi försöker göra det enklare för Windowsanvändare. Programmet kör fint direkt från källkoden, men vi kommer försöka att erbjuda en .exe-fil för windowsanvändare som innehåller alla kringbibliotek som man annars får installera manuellt om man kör direkt från källkoden. Den processen fungerar dock ännu inte tillfredsställande.