Sidverktyg

Pekskärm riggad för "Digitala skyltar"

Labbmiljön för pekskärmsarbetet - till höger den anpassade visningen som hämtar sitt råmaterial från OPACen.

Idag har jag installerat pekskärmen som skall användas för prototyparbetet inom ”Digitala skyltar”. Några snabba tester understryker vikten av att anpassa gränssnittet till pekskärmarnas förutsättningar. Den sämre precisionen jämfört med en vanlig datormus gör att knappar med mera behöver vara större än i ett traditionellt gränssnitt.

Bilden visar min labbmiljö – en MacBook Pro som driver pekskärmen och de program som skapar innehållet. I skarpt läget kommer en stationär dator att användas istället. När skärmen är i skarp drift skall presentationen naturligtvis också täcka hela skärmytan.

Nästa steg är att skapa gränssnittet som låter användaren bläddra bland boktipsen. Glädjande nog så tror jag att projektet ”Digitala skyltar” och ”Ludisering av informationsflöden” har en del synergieffekter. Särskilt vad gäller gränssnittsarbetet där även det senare projektet kan komma att använda sig av pekskärmar som en del av presentationen.