Din hjälp är åter behövd: ”Den ofrivillige resenären – En bok om din cancerresa” Vad tycker du?

Spänd, lätt nervös och förväntansfull är känslorna som bubblar loss i kroppen just nu….

För lite drygt 10 månader sedan vädjade jag om din hjälp för att komma igång med arbetet kring att ta fram en personlig cancerrehabiliteringsplan, och oj vilken hjälp och respons vi fick!

Till boken den ofrivillige resenären

Ni gick in för uppgiften, läste den australiska förlagan ”Cancer – how are you travelling?” och svarade på vår enkät kring hur ni ville att en svensk version skulle se ut och vad den skulle innehålla. Sedan dess har tiden ångat iväg medan vi har sammanställt era åsikter och önskemål, haft kontakt med Cancer Australia, skissat på innehåll och layout och ordnat finansiering för att ta fram en omarbetad svensk version. De senaste veckorna har jag tillsammans med Åsa Jonsson och Hanna Wekell kunnat kraftsamla vilket gett resultat…

Stolta och nervösa kan vi nu presentera resultatet av vårt arbete och återigen vända oss till dig med en vädjan. Det är dina tankar och funderingar som kommer vara med och styra hur boken slutgiltigt kommer bli. På samma sätt är detta utkast utformat utifrån era tankar och idéer från förra gången jag bad om er hjälp.

Ni som har läst den australiska förlagan kommer märka att den svenska versionen i mångt och mycket är en helt annan bok både vad gäller ton, innehåll och upplägg. Vi har lyssnat på er som framförde att ni inte ville ha den lika ”gullig” utan mer rätt på och tydligare våga ta upp de lite tyngre delarna av cancerresan. Dessutom så vänder sig ”Den ofrivillige resenären” både till dig som har eller har haft en cancersjukdom och dig som närstående. Vi är tänker att det finns en styrka i att ha båda perspektiven integrerade då det stimulerar perspektivtagande och empati.

Nog pladdrat! Du får själv titta igenom, skapa dig en uppfattning om boken och kan du dessutom ta dig någon minut och delge oss dina reflektioner så blir jag själaglad.

Kram!

Patrik Göransson